Jongere

Herken je dit?

Soms gaat het helemaal niet zoals jij zou willen. Soms lukt het niet om het anders te doen. Soms baal je van jezelf of je bent zo moe, je kunt niet slapen of je blowt te veel, je eet te veel of juist te weinig. Of je zit de hele dag (en nacht) achter je tablet of smartphone of op social media en je kan er niet mee stoppen. Of je weet niet wat je wilt worden, je kunt niet praten met je ouders, je bent te gevoelig voor van alles, je loopt vast omdat je altijd alleen maar op één manier kunt denken of doen. Je zou wel anders willen, maar hoe?


Dan kun je terecht bij een jongerencoach, zoals ik. Ik kan je helpen door naar je te luisteren en met je te praten. Ik kan samen met jou in kaart brengen waar je aan wilt werken en wat je zelf al gedaan hebt. Dan gaan we ontdekken wat jouw talenten zijn en wat jouw levenservaring is en hoe die jou met dit probleem kunnen helpen. We gaan samen op weg waarbij jij al lerend en oefenend op vele manieren aan de slag gaat en ik je daarbij steun en inspireer. Ik heb veel verschillende werkvormen, want praten is niet voor iedereen de beste manier. Je neemt steeds een opdracht mee naar huis en de volgende keer bespreken we hoeveel je al gelukt is. We bepalen samen hoe vaak je komt en hoeveel tijd er tussen de afspraken zit. Soms is één keer genoeg, soms 6 of meer.


Aan het begin kan een gesprek met je ouders erbij zinvol zijn. Zij kunnen vertellen over je achtergrond en je ontwikkeling als kind en hoe ze jou zien en hoe ze je probleem beleven. Dat kan voor jou ook een nieuwe ervaring zijn! In principe kom je daarna alleen en blijft wat wij bespreken vertrouwelijk. Als je wilt kunnen we tussentijds samen of jij alleen met je ouders bespreken hoe het gaat.

Hoezo een coach? Wil je mij eens zien en horen?