Referenties

Moeder van een 8-jarige:
Martina heeft een prettige manier van coachen, zowel voor het kind als de ouder. Ze heeft een open mind, niet veroordelend, prettig om een gesprek mee te voeren, goed adviserend.


Een middelbare scholier:
Bij zo’n gesprek krijg je een beetje inzicht in hoe je bepaalde situaties aan zou kunnen pakken. Geen compleet stappenplan, maar gewoon tips die het toch een stuk makkelijker maken. Een zo’n tip was voor mij dat iedereen gewoon een mens is. Als je in een situatie denkt hoe zou ik nu moeten beginnen met het gesprek, waarom zou de andere persoon dan niet hetzelfde denken?


18-jarige:
Ik kwam bij Martina in een periode dat ik even niet zo lekker in m’n vel zat. Ik vond het moeilijk om te lachen en was het meisje kwijt dat al vrolijk werd van een kindje genietend van een ijsje. Door dingen die daarvoor waren gebeurd, was ik een beetje in de war en ik herkende mezelf niet meer. Waar was dat vrolijke, dappere meisje gebleven? En wat deed die stressvolle, huilende griet steeds in de spiegel voor me? Ik kwam bij Martina voor een steuntje in de rug en kreeg een hele stoel. Wat ik fijn vond, was dat je niet steeds de zweef-teef-vraag kreeg: ‘En hoe voelde je je daarbij’. Het was soms ook gewoon gezellig om te kletsen met Martina. Ze vertelde me niet hoe dingen in elkaar zaten, of waarom ik bepaalde dingen deed, maar daagde me uit er zelf over na te denken en verbanden te zien in mijn gedrag. Waren de gesprekken met Martina life-changing eyeopeners? Welnee, ze hielp me alleen een belangrijk persoon terugvinden: mezelf. Ik voel me niet iemand anders, ik voel me juist weer mezelf, en eigenlijk is dat best een leuk persoon!


Ouders van een 6-jarige:
Onze zoon gaat met heeeeel veel plezier naar u toe; ik denk dat dat genoeg over u zegt.


Ouders van een 10-jarige:
Martina Knol is een coach met een toekomstvisie. Zij leert de kinderen niet alleen maar hoe ze zich kunnen aanpassen aan de maatschappij, maar ook hoe ze deel kunnen uitmaken van een betere maatschappij, waar ze zelf ook hun bijdrage aan kunnen leveren.


Moeder van een 7-jarige:
Martina is een lieve kindercoach met mensenkennis, waarbij je je op je gemak kan en durft te voelen.


Opvoedopstelling:
Moeder van een 18 jarige:
Mijn dochter was op mijn aanraden naar Martina gegaan. Ze zat erg met zichzelf in de knoop en gaf dat herhaaldelijk aan. Ik dacht dat het wel eens goed zou zijn, zo’n gesprek tussen haar en een jongerencoach, want samen kwamen we er niet uit. Veel ruzie en onbegrip, de sfeer was echt niet leuk thuis.
Het gesprek (vertrouwelijk) verliep -naar zeggen- prima, en daar was de kous mee af… tot ik een mail kreeg dat ‘de oplossing’ van het probleem bij mij lag..
Daar had ik even niet op gerekend!
Martina stelde de opvoedopstelling voor, en, omdat ook ik een oplossing wilde voor ons moeder-dochter probleem, heb ik daarmee ingestemd.
Compleet uit mijn ‘comfortzone’ hebben we dat gedaan op een ochtend.
Ik kan er eigenlijk nog steeds niet over uit wat een openbaring het voor mij is geweest. Het is echt heel apart, want je doet het zelf, met al jouw emoties en ‘waarheden’.
De inzichten die dat oplevert om daar zo mee geconfronteerd te worden zijn echt mindblowing! Mijn hele beeld van hoe (familie)verhoudingen in elkaar steken waren ineens glashelder en het gaf echt zo’n lucht, ongekend! Wat heb ik mezelf belemmerd al die tijd.
Het kostte me nog wel tijd om alles te verwerken wat ik aan nieuwe inzichten had opgedaan. Maar het verschil was vanaf dag 1 enorm.
Niet alleen met mijn dochter, vooral ook met mijn eigen ouders. Alles is anders. Makkelijker, beter. Mijn leven is een nieuwe weg ingeslagen.
Als ik het zo terug lees, klinkt het als een reclamepraatje, maar echt, Martina heeft mijn, nee, ons! leven drastisch verbeterd met deze opvoedopstelling!

Een ouder:
Mijn zoon van 16 kwam maar niet tot daden. Wilde wel van alles maar bleef steken in uitstelgedrag. Wij, als ouders, gingen hem natuurlijk steeds meer achter de vodden zitten. Met uiteraard een averechts effect. Op een gegeven moment heb ik besloten kindercoach Martina Knol in te schakelen. Wel even een stap want wat gaat er allemaal over tafel. In het begin hoorde ik weinig over de zaken die besproken werden. Later werd het echt leuk, hij kwam thuis met opdrachtjes en ideetjes en dat leidde hier weer tot boeiende gesprekken. In een van de sessies hadden ze besproken dat hij wat meer extravert wilde worden. Die avond gingen we met ons gezin naar een theatervoorstelling. Hij is gelijk tot actie gekomen en heeft die avond op het podium gestaan. Een geweldige ervaring voor hem en het heeft zijn zelfvertrouwen zeker doen groeien. Kortom een prachtige ervaring! J.W.


Ouders van een 8-jarige dochter:
We hebben haar aangemeld omdat ze last had in het omgaan met moeilijke situaties, een stukje gebrek aan “voor jezelf opkomen” en slaapproblemen. Nu we de sessies aan het afronden zijn kunnen we zeggen dat we een zelfverzekerde, positief ingestelde jongedame hebben, die niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen opkomt. Ook denkt ze nu probleemoplossend. Het slapen gaat ook met sprongen vooruit. Onze dochter is altijd met plezier naar de kindercoach gegaan. En wij als ouders zijn heel erg blij met de geboekte resultaten. Martina, heel erg bedankt!


Moeder van een 11-jarige:
Martina is warm en open; een fijne wijze vrouw die heel goed kan luisteren en op een rustige en praktische manier sturing kan geven. Spelenderwijs krijgt je kind inzicht over zichzelf, over wat er speelt en over de oplossingen. Dit heeft een positief effect op het hele gezin. Ik kan Martina van harte aanbevelen.


Ouders van 19-jarige:
Je mag zijn wie je bent.
Onze dochter kreeg ernstige pijnklachten 1 maand nadat ze was gestart op haar stageplek. Deze pijnklachten waren ontstaan door lang opgebouwde stress en onverwerkte emoties uit het verleden. Naast veel pijnstilling, veel rust en fysiotherapie had ze ook coaching nodig. Tijdens de sessies met Martina kreeg ze opdrachten en tips mee, waar ze gelijk mee aan de slag kon. Dit wierp z’n vruchten af. Wij (en ook veel mensen om ons heen) zien nu een zelfbewuste dame die weet hoe ze met (voor haar) stressvolle situaties moet omgaan.


Opvoedopstelling:
Ouders van een 3,5 jarige:
Martina nodigt op een prettige manier uit tot een open gesprek. Ze heeft een fijne balans tussen kennis en gevoel.
Terwijl wij opvoedkundige handvatten verwachtten, werden we door Martina verrast met de mogelijkheid tot een opvoedopstelling.
Dit heeft ons veel inzicht gegeven en ons gezin meer in balans gebracht.

opvoedopstelling

moeder van een 15 jarige dochter:
De rust en ruimte die ik bij Martina heb ervaren droegen bij aan het duidelijke beeld wat ontstond. Een beeld dat niet zozeer in woorden gevangen kan worden maar wel diep gevoeld. Het draagt bij aan wie ik ben als ouder met al mijn onzekerheden, maar ook met al mijn mogelijkheden. Martina is wijs en nuchter; voor mij een heel fijne combinatie!