Kind

Ik word gepest

De klas is stom en de juf is stom en de hele school is stom. Waarom pesten ze mij? Ik doe toch niets? Ja soms word ik heel boos of ga ik slaan. Wat moet ik dan als ik gepest wordt? Niemand wil met mij vrienden zijn, waarom niet?

Wil je weten wat je zelf kunt doen om een leuke vriend/ vriendin te zijn? Wil je voelen dat je ok bent? Wil je met plezier naar school gaan? Dan is een kindercoach zeker iets voor jou. Ik ga met jou ontdekken hoe leuk jij bent en hoe leuk anderen jou vinden.
Gewoon om wie je bent

Mijn ouders gaan scheiden (denk ik)

“Het is vast mijn schuld dat mijn ouders steeds ruzie hebben. Als ik nou heel lief ben dan komt het misschien wel goed. Ik wil niet dat ze ruzie hebben, ik wil niet dat ze gaan scheiden.”

Wat een groot probleem voor jou. Zullen we eens kijken wat er echt aan de hand is? Ik denk dat jouw ouders heel veel van jou houden en willen dat jij gelukkig bent. Kleine kinderen maken ruzie en grote mensen ook. Meestal maken ze het dan weer goed. Maar als je ouders toch gaan scheiden, dan willen ze nog steeds dat jij gelukkig zult zijn. ik kan je helpen om gelukkig te zijn en daarmee help je je ouders het meest!

Ik ben steeds zo boos en dan ga ik vechten of schelden

“Het gebeurt gewoon; ik kan er niets aan doen. we hebben al zoveel geprobeerd, mama en papa en ik. Ook een pilletje helpt niet. Wat kan ik doen?”

Natuurlijk is er wat aan te doen. Een kindercoach kan je helpen. We gaan onderzoeken waar die boosheid zit in je lijf en waar het lekkere gevoel zit in je lijf. En hoe je gemakkelijk steeds bij dat fijne gevoel kan komen, zodat je niet boos hoeft te worden. misschien zit er onder dat boze gevoel nog wel een ander gevoel? Ook dat kunnen we onderzoeken.

Ik ben verdrietig want iemand waar ik veel van hou is dood gegaan

Dat is echt heel verdrietig en moeilijk; daar mag je zeker verdrietig om zijn. Ook als er iemand heel ziek is en misschien wel doodgaat kun je heel verdrietig zijn. Misschien wil je er met mij over praten. Of wil je iets heel moois maken als geschenk of als aandenken. Er zijn heel veel manieren hoe je kunt omgaan met de dood van iemand. We kunnen samen ontdekken wat het beste bij jou past.

Ik kan niet slapen

“Ik wil niet naar bed, want als ik in bed lig ga ik piekeren. Of ik word heel bang dat er iets ergs gaat gebeuren. Mama is best heel lief en stopt me lekker in of leest me voor, maar zodra ze weg is begint het. Ik weet niet hoe ik het moet stoppen.”

Wil je weer zelf de baas worden over je slaap? Wil je alleen aan leuke dingen denken? Wil je niet bang zijn maar juist stoer? Dan kan een kindercoach je helpen. We gaan samen oefenen hoe je lekker kan slapen en mooi kan dromen.

We krijgen eten van de Voedselbank

Misschien schaam je je daarvoor. Of begrijp je niet waarom dat nodig is. Of merk je dat heel veel dingen ineens niet meer kunnen omdat er geen geld voor is. Je zou zo graag willen dat het weer was zoals vroeger. Het is crisis heet het bij de grote mensen. Weet je wat dat is, een crisis?
Ik kan het je uitleggen en ook laten zien dat er vaak hele mooie dingen ontstaan uit een crisis. Belangrijk is dat je het samen goed hebt en dat ieder zijn steentje kan bijdragen. Ja jij ook. We kunnen leuke dingen doen samen waardoor je de crisis even vergeet. En misschien krijg je nog goede idee├źn waardoor je het thuis ook leuker kan maken.