Ouders

Als ouders wil je het beste voor je kind. Als ouder ken je je kind het beste. Als ouder ben je de beste raadgever voor je kind. En toch… Soms weet je het als ouder even niet meer of heb je alles al geprobeerd wat je zelf in huis hebt. Of raakt jouw kind een gevoelige snaar waardoor je blokkeert*. Of ben je benieuwd wat iemand met professionele en levenservaring voor jouw kind kan betekenen.

Zo iemand ben ik, kindercoach en jongerencoach Martina Knol. Ik werk met kinderen en jongeren en hun ouders rond een vraag van een van hen. Ik ga op zoek naar oplossingen dichtbij huis. Vaak ligt de oplossing of de juiste aanpak verborgen in het kind zelf. Met de juiste hulp kan een kind dit ontwikkelen tot een nieuwe vaardigheid en er zijn voordeel mee doen. Onderweg ontwikkelt U zelf als ouder wellicht mee. We kunnen zo veel leren van kinderen.

De problemen waarmee kinderen bij mij komen zijn boosheid en woedeaanvallen, onzekerheid, pestgedrag of gepest worden, te veel in de beweging of in het denken zijn of te gevoelig zijn, slecht slapen, langdurige vermoeidheid, eetproblemen en verwerkingsproblemen, zoals bij scheiding van ouders, verlies van een naaste of veranderde financiële situatie thuis. De problemen van jongeren daarop aanvullend zijn beroepskeuzeprobleem, negatief zelfbeeld, verslavingsproblematiek, ook gamen, voortdurend op internet of tablet of smartphone zijn, hyperventileren, niet mee kunnen doen in de groep etc. Maar misschien kampt uw kind met iets heel anders; aarzel dan niet om contact met mij te leggen. Ik kan samen met u onderzoeken of ik iets voor uw kind kan betekenen of u doorverwijzen naar de juiste persoon.

*Daarnaast werk ik met ouders individueel in een opvoedopstelling om direct ruimte te scheppen in de relatie met het kind. Dan kan de liefde weer stromen. Zie bij opvoedopstelling.